Recept: Thai beef salad

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 biefstukken, op kamertemperatuur
5 eetlepels olie
1 limoen
1 eetlepel vissaus (flesje 250 ml)
3 eetlepels Japanse sojasaus (fles 150 ml)
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 rode peper, in schuine ringen
2 rijpe mango's
1 zak slamelange met waterkers (100 g)
1 zakje verse koriander (15 g)
1 zakje verse munt (15 g), blaadjes geplukt

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de grillpan.

  2. Bestrijk de biefstuk dun met 1 eetlepel olie en gril de biefstuk 3-4 minuten per kant, de binnenkant mag rose blijven.

  3. Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het daarna in repen.

  4. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit.

  5. Meng in een kom het limoensap met de limoenrasp, vissaus, sojasaus, de suiker, de helft van de rode peper en de rest van de olie tot een dressing en schep dit om met de biefstuk.

  6. Schil de mango's, snijd het vruchtvlees er in dunne plakken af en snijd het in blokjes.

  7. Schep de mango om met de sla, de hele takjes koriander, de blaadjes munt en de biefstuk en bestrooi de salade met de rest van de rode peper.