Recept: Garnalencurry
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 eetlepels olie
2 eetlepels groene Thaise currypasta (pot 225 g)
1 blik kokosmelk (400 ml), ongeschud
1/2 limoen
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels vissaus
1 zak reuzengarnalen (diepvries, 500 g), ontdooid
1 zakje verse basilicum (15 g), fijngesneden
2 eetlepels groene Thaise currypasta (pot 225 g)
1 blik kokosmelk (400 ml), ongeschud
1/2 limoen
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels vissaus
1 zak reuzengarnalen (diepvries, 500 g), ontdooid
1 zakje verse basilicum (15 g), fijngesneden
Bereidingswijze van het recept
Verhit de olie in een braadpan en fruit de currypasta op laag vuur.
Schep voorzichtig 4 eetlepels van de bovenste room van de kokosmelk erbij en bak het geheel 3-4 minuten.
Boen intussen de limoen schoon, rasp er theelepel groene schil vanaf en pers de limoen uit.
Voeg de basterdsuiker, de vissaus, de rest van de kokosmelk en het limoensap toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
Kook de garnalen 4-5 minuten mee, tot ze helemaal roze zijn.
Bestrooi voor het serveren de curry met de limoenrasp en het basilicum.
Pel de garnalen aan tafel en serveer er een bakje water met citroen bij om de vingers in af te spoelen.
Lekker met pandanrijst en sperziebonen.