Recept: Thaise groenteomelet met knoflooksoldaatjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 tenen knoflook
8 sneden volkorenbrood
100 ml olijfolie
2 zakken Thaise roerbakmix (400 g)
3 theelepels gemberpoeder (djahe)
8 scharreleieren
100 ml melk, mager
1/2 zakje verse koriander (15 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.

  2. 8 sneetjes volkorenbrood in repen (soldaatjes) snijden.

  3. 2 el olie in wok verhitten.

  4. Thaise groentemix en gemberpoeder toevoegen en 2-3 min.

  5. roerbakken.

  6. Van vuur afnemen.

  7. Eieren en melk met garde luchtig kloppen.

  8. Op smaak brengen met peper en zout.

  9. 1 el olie over twee koekenpannen verdelen en verhitten.

  10. 1/4 deel van eimengsel in elke pan gieten.

  11. Als omelet bijna gaar is 1/4 deel van gebakken groente op helft van de omelet leggen en omelet dubbelklappen.

  12. Nog een keer herhalen tot 4 omeletten.

  13. Intussen rest van olie in koekenpan verhitten, knoflook en reepjes brood toevoegen en in enkele minuten knapperig en bruin bakken.

  14. Korianderblaadjes fijnsnijden.

  15. Vlak voor opdienen koriander over dichtgeklapte Thaise groenteomelet strooien en serveren met knoflooksoldaatjes.