Recept: Gegrilde kalkoen met courgette
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
800 g aardappels, geschild
8 sjalotten, gepeld
400 g kalkoenschnitzels, in repen
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde tijm
1 teentje knoflook, geperst
2 dunne courgettes, in plakjes
50 ml melk
2 eetlepels balsamicoazijn
8 sjalotten, gepeld
400 g kalkoenschnitzels, in repen
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde tijm
1 teentje knoflook, geperst
2 dunne courgettes, in plakjes
50 ml melk
2 eetlepels balsamicoazijn
Bereidingswijze van het recept
Aardappels in stukken snijden en in 20 min.
gaarkoken.
Halverwege sjalotten toevoegen.
Kalkoenrepen bestrijken met 2 el olie en bestrooien met zout en peper.
Rest van olie in schaal mengen met tijm, knoflook, zout en peper.
Courgetteplakjes hierin omscheppen.
Grillpan verhitten en kalkoenrepen in 10 min.
bruin en gaar bakken.
Intussen in grote koekenpan met antiaanbaklaag courgette in 5 min.
aan beide kanten bruinbakken.
Aardappels afgieten en met melk (of wat kookvocht) tot smeuige puree stampen.
Puree, kalkoenrepen en courgette over vier borden verdelen.
Azijn over vlees druppelen.