Recept: Groentelasagne

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 venkel
1 citroen, schoongeboend
2 bakjes roomkaas naturel (150 g)
4 grote vleestomaten, in dunne plakken
1 pak lasagnebladen, vers (250 g), in 4 porties
1 courgette, in dunne plakken bestrooid met zout en peper
100 g belegen kaas, geraspt

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven op 200 gradenC.

  2. Verwijder de harde onderkant van de venkel en schaaf de knol met een kaasschaaf in plakken (laat het loof achterwege).

  3. Rasp de helft van de citroenschil.

  4. Verwarm de roomkaas, breng op smaak met de citroenrasp, zout en (versgemalen) peper.

  5. Beleg de ovenschaal met een derde van de tomaat en een portie lasagnebladen en bestrijk dit met de helft van de roomkaas.

  6. Leg hierop achtereenvolgens de venkel, een portie lasagnebladen, een derde van de tomaat, een portie lasagnebladen, de rest van de roomkaas, de courgette, een portie lasagnebladen en de rest van de tomaat.

  7. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de groentelasagne in 25 minuten gaar in het midden van de oven.