Recept: Gegrilde tartaar met krieltjes en spinazie

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 zakken krieltjes pondje
2 tenen knoflook, in plakjes
1/2 eetlepel gedroogde tijm
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels tomatenketchup
4 tartaartjes
1 grote ui, fijngesneden
3 maal 300 g panklare spinazie (zak 300 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 225 gradenC.

  2. Meng de krieltjes in een bakblik of lage ovenschaal met de knoflook, de tijm, (zee)zout en (versgemalen) peper naar smaak en 2 eetlepels olijfolie.

  3. Bak de krieltjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

  4. Meng 2 eetlepels olijfolie met de paprikapoeder, de ketchup en zout en peper naar smaak.

  5. Bestrijk de tartaartjes rondom met dit mengsel en rooster ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin vanbuiten en rose van binnen.

  6. Verhit intussen de rest van de olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten.

  7. Voeg de spinazie in gedeelten toe en roerbak tot de blaadjes zijn geslonken.

  8. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.

  9. Serveer de tartaartjes met de krieltjes en de spinazie ernaast.