Recept: Edammer Cheeseburger

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

3 boterhammen
500 g tartaar of mager rundergehakt
2 eieren
zout
zwarte peper
1 snuf gedroogde tijm en salie
kopje paneermeel
2 eetlepels olie
6 plakken Edammer
1 afgestreken theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze van het recept

  1. Week het brood in lauw water.

  2. Leg het gehakt in een schaal en roer de eieren erdoorheen.

  3. Voeg zout,peper,tijm en salie erbij druk het brood goed uit en meng het door het gehakt.

  4. Kneed alles tot een soepel deeg.

  5. Het gehakt moet iets steviger zijn dan voor normale frikadellen doe er daarom zoveel paneermeel bij dat je uit het gehakt 6 niet al te dikke frikadellen kunt vormen.

  6. Bestrijk de frikadellen aan beide kanten met olie en grill ze 2 minuten aan elke kant op matig vuur op de barbecue.

  7. Leg op elke frikadel een plak kaas,strooi er paprika over en laat de cheeseburgers nog zo lang bakken tot de kaas begint de smelten(Op een barbecue smelt de kaas minder goed dan in een elektrische grill.

  8. Laat de cheeseburgers in ieder geval zo lang op de barbecue liggen tot de kaas althans aan de randen begint te smelten.

  9. )Serveer met diverse broodsoorten en mosterd- roomsaus.