Recept: Aardbeiencrumble met vanille-ijs

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

2 bakjes aardbeien (250 g), schoongemaakt
2 eetlepels rietsuiker
1 vanillestokje
8 countrykoekjes (rol 300 g)
1/2 liter roomijs vanille

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 gradenC.

  2. Snijd de aardbeien in grove stukken en schep ze om met de rietsuiker.

  3. Snijd met een scherp mes het vanillestokje doormidden en schraap met de punt van het mes het merg eruit.

  4. Roer dit door de aardbeien en schep het geheel in de ovenschaal.

  5. Verkruimel de koekjes grof en strooi ze over de aardbeien.

  6. Bak de aardbeiencrumble 20 minuten in de hete oven.

  7. Serveer direct met een bolletje vanille-ijs Rietsuiker heeft een licht gekaramelliseerde smaak.

  8. U kunt rietsuiker op dezelfde manier als gewone suiker gebruiken.