Recept: Gegrilde worstjes met pittige tomatensalsa
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 chilipeper
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
2 tomaten, in kleine blokjes
1 rode ui, fijngesneden
2 eetlepels yoghurt
1 ei
2 eetlepels verse peterselie (zakje 30 g), fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 theelepels komijn
400 g rundergehakt (mager)
4 shoarmabroodjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
2 tomaten, in kleine blokjes
1 rode ui, fijngesneden
2 eetlepels yoghurt
1 ei
2 eetlepels verse peterselie (zakje 30 g), fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 theelepels komijn
400 g rundergehakt (mager)
4 shoarmabroodjes
Bereidingswijze van het recept
Verwijder de uiteinden van de chilipeper, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
Snijd de peper heel fijn en schep hem met een eetlepel olie en de azijn door de tomatenblokjes en rode ui.
Breng deze tomatensalsa op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Doe de yoghurt, het ei, de peterselie, knoflook, komijn en een theelepel zout bij het gehakt en kneed er met vochtige handen 12 worstjes van.
Bestrijk de worstjes heel dun met de olie en gril ze op de hete barbecue in 5-7 minuten bruin en gaar.
Gril de shoarmabroodjes de laatste 2 minuten mee (1 minuut per kant).
Serveer de worstjes direct met de tomatensalsa en de warme shoarmabroodjes.