Recept: Gevulde forel

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 forellen
2 citroenen
8 laurierblaadjes
2 eetlepels olie

Bereidingswijze van het recept

  1. Spoel de forellen goed af onder de koude kraan.

  2. Snijd 1 citroen in dunne plakjes.

  3. Vouw de forellen open, zodat de buikholten vrijkomen.

  4. Bestrooi de buikholten met zout en (versgemalen) peper en vul ze met de plakjes citroen en laurierblaadjes.

  5. (Het mooiste is het als je de plakjes citroen en de laurierblaadjes om en om in de buikholten legt.

  6. ) Bestrijk de forellen dun met olie en bestrooi de huid met wat zout.

  7. Klem de forellen vast in de visklem en gril ze in 10-15 minuten bruin en gaar.

  8. Zin in een lekker bijgerechtje? Wikkel wat worteltjes met een scheutje witte wijn en een snufje komijnpoeder in aluminiumfolie en stoom ze in 5 minuten gaar op de barbecue.