Recept: Tilapia met salie in parmaham
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten Aantal personen:
4Ingrediënten
500 g tilapiafilet (vis) 16 verse salieblaadjes (uit zakje Italiaanse kruidenmix) 8 plakjes parmaham olijfolie om te bestrijken
Bereidingswijze van het recept
Dep de tilapiafilet droog met keukenpapier en bestrooi de vis aan beide kanten met peper.
Snijd de vis in 16 gelijke stukken en leg op elk een salieblaadje.
Snijd de plakjes parmaham in de lengte doormidden.
Wikkel in elke reep ham een stukje tilapiafilet en steek de ham vast met een cocktailprikker.
Bestrijk dun met olie en bewaar de vis afgedekt in de koelkast.
Leg de tilapiapakketjes op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 6-8 minuten bruin en net gaar; keer halverwege voorzichtig.
In plaats van tilapiafilet kun je ook filets van andere stevige vissoorten als kabeljauw of pangasius gebruiken.