Recept: Oosterse vleesspiesjes met rijstsalade
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
300 g hamlappen
2 eetlepels ketjap manis
3-4 eetlepels azijn
3 eetlepels olie
300 g witte rijst
2 grote paprika's
1 blikje ananasstukjes (234 g)
1 flesje chilisaus (500 ml)
1 zak sla met tuinkruiden (200 g)
2 eetlepels ketjap manis
3-4 eetlepels azijn
3 eetlepels olie
300 g witte rijst
2 grote paprika's
1 blikje ananasstukjes (234 g)
1 flesje chilisaus (500 ml)
1 zak sla met tuinkruiden (200 g)
Bereidingswijze van het recept
Hamlapjes in 20 lange dunne plakjes snijden (2 x 10 cm).
Ketjap, 1/2 el azijn en 1 el olie mengen, vlees toevoegen, omscheppen en 5 min.
laten trekken.
Plakjes vlees in de lengte aan satestokjes rijgen.
Ondertussen rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
Afgieten en met koud water afspoelen.
Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden.
Rijst mengen met ananas, paprika, rest azijn, 2 el olie, 8 el chilisaus en naar smaak ananassap, zout en peper.
In hete grillpan of op barbecue vleesspiesjes om en om bruin en gaar roosteren (ca.
4 min.
).
Sla door rijstsalade scheppen.
Vleesspiesjes met rijstsalade over 4 borden verdelen.
Chilisaus er apart bij geven.