Recept: Tonijnsandwich in folie
Recept informatie
Ingrediënten
1 appel
1 ui
enkele zure augurken
1 banaan
1 theelepel citroensap
2 eetlepels gehakte peterselie
zout
peper
12 sneden witbrood om te roosteren
2 eetlepels boter of margarine
Bereidingswijze van het recept
Laat de tonijn in een zeef uitdruipen en bewaar de olie.
Schil en rasp de appel op een grove rasp.
Schil en hak de ui.
Snij de augurkjes klein.
Maak de banaan met een vork fijn en vermeng hem onmiddellijk met het citroensap en de geraspte appel.
Verdeel de tonijn met een vork in kleine stukjes en vermeng deze met de geraspte appel,de fijn gemaakte banaan,gehakte ui,stukjes augurk,de peterselie,het zout en de peper.
De sneden brood besmeren met boter of margarine en 6 sneden beleggen met het tonijnmengsel.
De andere sneden op de tonijnvulling leggen.
Smeer zes stukken aluminiumfolie met de tonijnolie in,pak de sandwiches erin en grill ze 5 minuten aan beide kanten op een houtskoolvuur.
Daarna de sandwiches voorzichtig uitpakken en nog 1 minuut aan beide kanten grillen.
Serveer met tomatensla of kropsla.