Recept: Cajunvis en paprikarijst

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300 g witte rijst
2-3 eetlepels cajunkruiden (potje 50 g)
6 eetlepels (mais)olie
1 schaaltje tilapiafilet (400 g)
1 zak driekleuren paprika
500 g tomaten
3 eetlepels azijn
2 theelepels suiker
2 theelepels mosterd
1/2 pot steak & grillsaus (350 ml)

Bereidingswijze van het recept

  1. Barbecue of grill verhitten.

  2. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.

  3. In klein schaaltje 2 el cajunkruiden mengen met 2 el olie en hiermee tilapiafilets aan beide kanten inwrijven.

  4. Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.

  5. Tomaten schoonmaken, in kleine partjes snijden en partjes weer doormidden snijden.

  6. In schaaltje azijn, 1/2 el cajunkruiden, suiker en mosterd roeren tot suiker is opgelost.

  7. In ruime koekenpan 4 el olie verhitten en paprika en tomaat 5 min.

  8. bakken.

  9. Rijst toevoegen en 2 min.

  10. meebakken.

  11. Cajun-mosterdmengsel erdoor scheppen.

  12. Ondertussen groot stuk folie op rooster van barbecue of grill leggen en tilapia hierop in 6-8 min.

  13. om en om bruin en gaar laten worden.

  14. Vis en rijst over 4 borden verdelen, saus ernaast scheppen.