Recept: Bistecca alla fiorentina con piselli all'olio

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten wachtten 6 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

150 ml Italiaanse olijfolie
2 eetlepels rode-wijnazijn
1/2 zakje verse peterselie (30 g) fijngesneden
2 eetlepels oregano (uit zakje Ital. mix 20 g) of 2 tl gedr. oregano
1 teentje knoflook fijngesneden
2 x 2 ribeye steaks op kamertemperatuur
100 g pancetta (vleeswaren)
450 g tuinerwten (diepvries)
1 theelepel suiker
1 sjalotje in dunne ringetjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak een marinade van 100 ml olie, de azijn, peterselie, oregano en knoflook.

  2. Leg het vlees in een schaal, schenk de marinade erover en zet het zo lang mogelijk (liefst 8 uur) in de koelkast.

  3. Keer 't af en toe.

  4. Bak de pancetta in een droge hapjespan op laag vuur, tot het vet is uitgebakken.

  5. Neem het uit de pan.

  6. Verhit de grill of barbecue zo heet mogelijk.

  7. Neem het vlees uit de marinade, schraap de knoflook en kruiden eraf en gril het vlees 3-5 minuten, keer halverwege.

  8. Leg het op een voorverwarmde schaal, bestrooi met zout en veel peper en druppel er wat marinade overheen.

  9. Laat het vlees even rusten.

  10. Doe de tuinerwten met de resterende olie, de suiker, het sjalotje en 2 eetlepels water in de hapjespan, breng ze met zout en peper op smaak.

  11. Kook de tuinerwten 2-3 minuten op hoog vuur, tot het water is verdampt.

  12. Verbrokkel de pancettaen strooi die erover.

  13. Serveer met de bistecca