Recept: Roergebakken witlof met hete garnalen
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
4 struiken witlof
1 rode peper
2 eetlepels roerbakolie
2 cm gemberwortel, geschild en fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 zak tijgergarnalen (diepvries, 500 g), ontdooid
5 takjes koriander, grofgesneden
1 rode peper
2 eetlepels roerbakolie
2 cm gemberwortel, geschild en fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 zak tijgergarnalen (diepvries, 500 g), ontdooid
5 takjes koriander, grofgesneden
Bereidingswijze van het recept
Verwijder de uiteinden van de struiken witlof.
Snijd de struiken over de lengte doormidden en in dunne repen.
Snijd de chilipeper over de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een mesje.
Snijd de peper in dunne reepjes.
Verhit in een wok de roerbakolie en bak hierin de gember, knoflook en chilipeper 30 seconden op hoog vuur.
Voeg de garnalen toe en roerbak ze 3 minuten mee.
Voeg de reepjes witlof toe en roerbak alles nog 3 minuten.
Breng op smaak met zout en strooi de koriander erover.
Lekker met gele rijst.