Recept: Rijk gevulde erwtensoep

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 eetlepel olijfolie extra vierge
1 sjalot, fijngesnipperd
1 zakje verse basilicum (15 g), in reepjes
450 g tuinerwten (diepvries)
800 ml groentebouillon (van tablet)
100 g gebroken sperziebonen, gehalveerd
2 stengels bleekselderij, in boogjes
150 g Griekse yoghurt (beker 500 g)
2 bakjes hamblokjes (250 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. In (soep)pan olie verhitten en sjalot en helft van basilicum 1 minuut fruiten.

  2. Van erwten 4 volle eetlepels apart houden, rest met sjalot en basilicum mengen.

  3. Bouillon toevoegen, soep aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken.

  4. Met staafmixer soep pureren.

  5. Op smaak brengen met zout en peper.

  6. Sperziebonen en bleekselderij erdoor roeren.

  7. Soep zachtjes laten koken tot groenten (beet)gaar zijn.

  8. Yoghurt, hamblokjes en achtergehouden erwten door soep roeren en kort mee verwarmen.

  9. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van basilicumreepjes erover strooien.

  10. Lekker met dikke plakken donkerbruin brood.