Recept: Gebraden rosbief

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
95 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

2 tenen knoflook, geperst
1 pot Zaanse mosterd
3 eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel paprikapoeder
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
2 stukken rosbief (750 g), op kamertemperatuur
1 zakje verse basilicum (15 g)
1 zakje verse munt (15 g)
1 zakje verse peterselie, plat (20 g)
150 ml Griekse yoghurt

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 gradenC.

  2. Meng de knoflook met 5 el mosterd, de honing, het paprikapoeder, de komijn, 1 tl peper en 2 tl zout.

  3. Wrijf de stukken vlees royaal in met dit mengsel.

  4. Braad de stukken rosbief in de oven in 25-30 min.

  5. vanbuiten bruin en vanbinnen rose.

  6. Maak intussen de saus: pureer de groene kruiden in de keukenmachine en meng de rest van de mosterd en de yoghurt erdoor.

  7. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Laat de saus minstens 20 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

  9. Neem de braadslede uit de oven en laat het vlees afkoelen tot kamertemperatuur.

  10. Snijd het vlees met een scherp glad mes in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal.

  11. Geef de saus er apart bij.