Recept: Gepofte aardappel met rulgebakken worstjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 grote kruimige aardappels, schoongeboend
4 braadworsten
2 theelepels paprikapoeder
2 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel verse bieslook (zakje 25 g)
150 g Griekse yoghurt

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden C.

  2. Hol met een scherp mes de aardappelen gedeeltelijk uit.

  3. Snijd het velletje van de worsten, kneed wat paprikapoeder door het worstvlees en vul de aardappelen hier ruim mee.

  4. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie.

  5. Pof ze in de voorverwarmde oven in 45-60 minuten gaar.

  6. Controleer of de aardappel gaar is door er met een schilmesje in te steken; als het mesje gemakkelijk door het kruim glijdt, is de aardappel gaar.

  7. Roer de knoflook en de bieslook door de yoghurt en breng het sausje op smaak met zout en peper.

  8. Neem de aardappelen uit het aluminiumfolie en schep er ruim yoghurtsaus overheen.

  9. Geef de rest van de yoghurtsaus apart erbij.

  10. Lekker met andijviesalade.