Recept: Tivallballetjes met kappertjes en pasta

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 g gehakt (vegetarisch schaal 200 g)
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
2 eetlepels kappertjes
3 eetlepels olijfolie
300 g fusilli (pasta) Italiaans
600 g snijbonen
1 pot sugo tradizionale (470 g)
2 takjes verse basilicum (zakje 15 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Gehakt laten ontdooien.

  2. Italiaanse kruiden, kappertjes en naar smaak zout en peper met gehakt mengen.

  3. 12 balletjes van gehakt draaien.

  4. Olie in koekenpan verhitten.

  5. Hierin balletjes op matig vuur in 10 min.

  6. rondom bruin en gaar bakken.

  7. Intussen fusilli gaarkoken volgens aanwijzingen op verpakking.

  8. Snijbonen schoonmaken en in schuine stukken snijden.

  9. Laatste 4 min.

  10. met pasta meekoken.

  11. Afgieten en terugdoen in pan.

  12. Pastasaus aan pasta toevoegen en 3 min.

  13. doorwarmen.

  14. Blaadjes basilicum van takjes halen.

  15. Pasta op 4 borden scheppen en balletjes erop leggen.

  16. Basilicum erover strooien.