Recept: Pastasalade met salami en paprika

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250 g fusilli (spiraalpasta)
250 g sperziebonen, gebroken
1 sinaasappel, geperst
4-5 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels Italiaanse kruiden (zakje 20 g), fijngesneden
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
250 g salami, in blokjes
1 zak rucolasla (75 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 10 minuten beetgaar.

  3. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.

  4. Meng het sinaasappelsap in een schaal met de olijfolie, de Italiaanse kruiden en zout en (versgemalen) peper naar smaak tot een dressing.

  5. Giet de pasta af en schep de nog warme fusilli met de sperziebonen, de paprika en de salami door de dressing.

  6. Laat de salade minstens 20 minuten afkoelen.

  7. Schep vlak voor het serveren de rucola erdoor en breng de salade eventueel op smaak met zout en (versgemalen) peper.