Recept: Pasta carbonara met spinazie
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
300 g pasta (bijvoorbeeld Trottole)
2 dikke plakken bakbacon, in brede repen
2 eetlepels olijfolie
600 g spinazie
1 teen knoflook, geperst
3 eieren, geklutst
2 dikke plakken bakbacon, in brede repen
2 eetlepels olijfolie
600 g spinazie
1 teen knoflook, geperst
3 eieren, geklutst
Bereidingswijze van het recept
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de grillpan en gril hierin de bakbacon in 3-4 minuten gaar, keer halverwege.
Houd een handvol spinaziebladeren achter ter garnering.
Verhit in een wok de olie en roerbak in delen kort de spinazie (3-4 minuten).
Breng op smaak met zout, (versgemalen) peper en knoflook.
Giet intussen de pasta af, bewaar 1 eetlepel kookvocht.
Roer de eieren met 2 houten lepels snel door de hete pasta.
Voeg het achtergehouden kookvocht toe als de pasta te droog wordt.
Breng de pasta op smaak met (versgemalen) peper.
Schep de bacon door de pasta en daarna de achtergehouden spinaziebladeren.
Serveer de pasta met de roergebakken spinazie.