Recept: Salade caprese
Recept informatie
Bereidingstijd:
10 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 zakjes verse basilicum (15 g)
8 eetlepels Italiaanse olijfolie
2 bakjes cherrytomaten (250 g), gehalveerd
1 eetlepel balsamicoazijn
3 bollen mozzarella (kaas)
2 sjalotten, in dunne ringen
8 eetlepels Italiaanse olijfolie
2 bakjes cherrytomaten (250 g), gehalveerd
1 eetlepel balsamicoazijn
3 bollen mozzarella (kaas)
2 sjalotten, in dunne ringen
Bereidingswijze van het recept
Snijd de basilicumtakjes fijn en pureer ze samen met de blaadjes en de olie (houd een paar blaadjes basilicum achter ter garnering).
Breng de basilicumolie op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Leg de tomaatjes op een schaal en besprenkel ze met de balsamicoazijn.
Scheur de bollen mozzarella in stukken en verdeel ze over de tomaatjes.
Leg de ringen sjalot erop en druppel de basilicumolie erover.
Garneer de salade met de overgebleven blaadjes basilicum.
Lekker met ciabatta of stokbrood.