Recept: Panzanellasalade
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 ciabatta (brood)
250 g tomaten, in stukken
2 bosuitjes (zakje 3 stuks), in ringetjes
1 gele paprika, in stukken
1 zakje verse peterselie (30 g) fijngesneden
1 citroen, geperst
4 eetlepels Italiaanse olijfolie
2 rijpe avocado s
250 g tomaten, in stukken
2 bosuitjes (zakje 3 stuks), in ringetjes
1 gele paprika, in stukken
1 zakje verse peterselie (30 g) fijngesneden
1 citroen, geperst
4 eetlepels Italiaanse olijfolie
2 rijpe avocado s
Bereidingswijze van het recept
Scheur het brood in kleine stukken en schep ze om met de tomaat, de bosui, de paprika en de peterselie.
Klop een dressing van het citroensap en de olie, breng hem op smaak met zout en peper en druppel hem over de salade.
Snijd de avocado in plakken en leg ze als laatste op de salade.
Deze salade wordt nog beter van smaak als u hem een tijdje laat staan.
Zo kunnen alle smaken in het brood trekken.
Voeg in dat geval de avocado pas op het laatst toe, deze zal anders verkleuren.