Recept: Pasta met tomaten-tonijnsaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
350 g fusilli (pasta)
300 g broccoli
2 blikjes tonijn op water (185 g), uitgelekt
1 eetlepel olie
1 rode ui, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 eetlepel kappertjes (potje 100 g), afgespoeld
8 augurken zoetzuur (pot 340 g), in plakjes
300 g broccoli
2 blikjes tonijn op water (185 g), uitgelekt
1 eetlepel olie
1 rode ui, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 eetlepel kappertjes (potje 100 g), afgespoeld
8 augurken zoetzuur (pot 340 g), in plakjes
Bereidingswijze van het recept
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de broccoli in roosjes en de steel in plakjes en kook deze in 4 minuten in water beetgaar.
Maak de tonijn los met een vork.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook.
Haal de pan van het vuur en breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Voeg de kappertjes en de plakjes augurk toe en tot slot de tonijn.
Verdeel de pasta over de borden, schep de saus eroverheen en serveer met de beetgare broccoli.