Restaurant Vermeer,
Amsterdam
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
Waarde lezer,
Het palette gourmande keert dit jaar van 2 oktober tot en met 23 december terug in Restaurant Vermeer. Ditmaal fungeert het wijn-spijs-arrangement als platform voor kunstschilder Peter Bol en Chef de cuisine Christopher Naylor. Zij geven de gast een kijk op hun creatieve proces door hun - voor dit project - gezamenlijke uitgangspunten en inspiratiebronnen bloot te leggen in vier thema's. Deze menu-catalogus illustreert de ontstaansfactoren met onder meer vermakelijke anekdotes van componenten uit Naylors gerechten.
Niet de markt, maar de creatieve ontwikkeling bepaalt bij zowel Bol als Naylor het eindresultaat. Externe waardering is uiteraard prettig, maar niet noodzakelijk voor hun output. Het resulteert bij beide meesters in een continu voortschrijdende evolutie, welke bovenal bij henzelf blijft en daardoor immer herkenbaar is.
Door een dergelijke werkwijze te hanteren, stuiten Bol en Naylor weleens op onbegrip. Degene die proeft en beschouwt, dient immers een inspanning, een concentratie op te brengen voor hetgeen zijn zintuigen observeren. Rust en bewustzijn zijn daarbij geboden. Hoe meer men zich overlevert aan deze zintuiglijke impulsen, des te groter de voldoening die van de beleving uitgaat.
Met het palette gourmande presenteren Restaurant Vermeer, Galerie Gijsbrecht Bol en Wijnkoperij De Gouden Ton u een tweeluik van Christopher Naylor en Peter Bol met zorgvuldig geslecteerde wijnen als klankkast voor het culinaire en visuele verhaal. Elk expert op ons eigen terrein, waarderen we alle goede kwaliteit. Zelfs als het mainstream is. Wat we echter met u middels het palette delen, doet ons bloed sneller stromen.
Het palette gourmande keert dit jaar van 2 oktober tot en met 23 december terug in Restaurant Vermeer. Ditmaal fungeert het wijn-spijs-arrangement als platform voor kunstschilder Peter Bol en Chef de cuisine Christopher Naylor. Zij geven de gast een kijk op hun creatieve proces door hun - voor dit project - gezamenlijke uitgangspunten en inspiratiebronnen bloot te leggen in vier thema's. Deze menu-catalogus illustreert de ontstaansfactoren met onder meer vermakelijke anekdotes van componenten uit Naylors gerechten.
Niet de markt, maar de creatieve ontwikkeling bepaalt bij zowel Bol als Naylor het eindresultaat. Externe waardering is uiteraard prettig, maar niet noodzakelijk voor hun output. Het resulteert bij beide meesters in een continu voortschrijdende evolutie, welke bovenal bij henzelf blijft en daardoor immer herkenbaar is.
Door een dergelijke werkwijze te hanteren, stuiten Bol en Naylor weleens op onbegrip. Degene die proeft en beschouwt, dient immers een inspanning, een concentratie op te brengen voor hetgeen zijn zintuigen observeren. Rust en bewustzijn zijn daarbij geboden. Hoe meer men zich overlevert aan deze zintuiglijke impulsen, des te groter de voldoening die van de beleving uitgaat.
Met het palette gourmande presenteren Restaurant Vermeer, Galerie Gijsbrecht Bol en Wijnkoperij De Gouden Ton u een tweeluik van Christopher Naylor en Peter Bol met zorgvuldig geslecteerde wijnen als klankkast voor het culinaire en visuele verhaal. Elk expert op ons eigen terrein, waarderen we alle goede kwaliteit. Zelfs als het mainstream is. Wat we echter met u middels het palette delen, doet ons bloed sneller stromen.
Adresgegevens
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | 12:00 tot 22:00 |
Dinsdag | 12:00 tot 22:00 |
Woensdag | 12:00 tot 22:00 |
Donderdag | 12:00 tot 22:00 |
Vrijdag | 12:00 tot 22:00 |
Zaterdag | 18:00 tot 22:00 |
Zondag | Gesloten |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Compagnons
75,00
€
Compagnons "Een menu dat onze klassiekers combineert met innovatie"
35,00
€
Begeleidend wijn arrangement
Langoustine warm en koud
rauw gerold in komkommer, radijs & kaviaar, gebakken in "lardo", artisjok bouillon
Zonnevis
augurk & gepekelde watermeloen schil, doperwten & munt coulis, kruiden tortellini
"Galicische" runder fillet
andijvie gebraiseerd in port, pistache & mosterdzaad, zoetzuur reductie
Koffie souffle
gegratineerd met amandel, citroengras anglaise, gezouten karamel saus
Van het land
85,00
€
Van het land "Een menu van groenten, waar mogelijk afkomstig uit Amsterdam"
50,00
€
Begeleidend wijn arrangement
Tomaat & biet
elkaar complimenterend in textuur, temperatuur & vorm, komkommer & koriander
Caponata "Vermeer"
aubergine, courgette, selderij en rode paprika, kappertjes puree & witte bonen
Courgette risotto
gegrilde courgette & ravioli, zwarte olijf kruiden tapenade, krokante parmezaan
"Bresse" kip
gemarineerd in harissa, worst van de bout met krab, spitskool & ricotta
Kaaswagen
geaffineerd door Bernard Antony, Frankrijk & L`Amuse, Nederland
Millefeuille
pallet van kleuren & texturen die het seizoen weergeven, frisse tuinkruiden salade
Proeverij
100,00
€
Proeverij "laat smaken en producten uw zintuigen prikkelen"
75,00
€
Begeleidend wijn arrangement
Tomaat & biet
elkaar complimenterend in textuur, temperatuur & vorm, yoghurt granite
Europese kreeft
onder druk gegaarde komkommer, verse zeewier bereidingen, gekoelde amandel soep
Seizoens groenten casserole
palet van groenten, individueel bereid; rauw, gegaard & gemarineerd
Zonnevis
augurk & gepekelde watermeloen schil, doperwten & munt coulis, kruiden tortellini
Zeebaars
krokant gebakken huid & schubben, platte peterselie en lavas puree, zoete mais veloute
Kalfszwezerik
krokant gebakken op de plancha, geglaceerd met amandel, wortel & koriander
Ree
sinaasappel geglaceerde snijbiet, pompoen pit & koffie, hazelnoot vijgen jus
Gember macaron
gevuld met peren tart tatin, peer & kaneel soep, krokant brioche & nootmuskaat
Mango & kokosnoot
ananas en cashew rijstpudding, limoen syllabub met lychee, kokos sorbet
Desserts
15,00
€
Desserts "Verfijnde smaken als onmisbare verlenging van uw menu"
10,00
€
Kaas als een extra gang in de menu`s
Gember macaron
gevuld met peren tart tatin, peer & kaneel soep, krokant brioche & nootmuskaat
Mango & kokosnoot
ananas en pistache rijstpudding, limoen syllabub met lychee, kokos sorbet
Koffie Souffle
gegratineerd met amandel, citroengras anglaise, gezouten karamel saus
Pure chocolade
krokante chocolade tuille, meringue & mousse, 100 % cacao sorbet
Millefeuille
pallet van kleuren & texturen die het seizoen weergeven, frisse tuinkruiden salade
Geaffineerde kaas
Bernard Antony, Vieux Ferrette, Alsace L`Amuse, Santpoort Noord, Holland
A La Carte
A La Carte
Alle gerechten uit de menu`s kunt u a la carte bestellen als voor- of hoofdgerecht
65,00
€
Uw keuze uit de menu`s, twee gangen 15,00
€
Kaas en desserts, supplement Lunchmenu
40,00
€
Dagelijks wisselend Chefs menu twee gangen
45,00
€
Dagelijks wisselend Chefs menu drie gangen
Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Restaurant Vermeer? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Vermeer. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Vermeer. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.