Restaurant Oud Sluis,
Sluis
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
Restaurant Oud Sluis is gevestigd in een oude hoeve in het centrum van Sluis, wat gelegen is op steenworp afstand van zowel de Nederlandse als Belgische kustplaatsen. Het bedrijf is al sinds 50 jaar in handen van de familie Herman, waarvan de derde generatie Sergio, het restaurant heeft opgebouwd tot twee-sterrenzaak met een Franse keuken met lichte invloeden uit Spanje, Italie en Japan.
Specialiteiten
De keuken van Oud Sluis kan beschreven worden als de klassieke keuken, in een modern jasje gegoten. Bereidingen van vroeger en nu, gecombineerd tot een geheel. Binnen de menukaart ligt de nadruk op visgerechten en bereidingen met schaal- en schelpdieren.
Geschiedenis
De geschiedenis van restaurant Oud Sluis begint als zijnde een cafebistro. Opa Georges Herrel was chef-kok en tevens kunstenaar. De spreuken die hij op het plafond van de eetzaal schilderde, zijn vandaag de dag nog steeds te zien. Voor verfijnde gerechten hoefde men destijds niet naar Sluis te komen; wel voor voor bijvoorbeeld een omelet of een croque-monsieur.
Zo`n 30 jaar geleden werd het restaurant door schoonzoon Ronnie Herman en dochter Ans overgenomen. Onder hen groeide Oud Sluis uit tot een bekend mosselrestaurant met een grote schare fans.
Sinds 1990 staat ook zoon Sergio in de keuken. Hij heeft sinds die tijd onherroepelijk zijn stempel op de zaak gedrukt. Brood, bonbons, ijs; alles werd sindsdien zelf gemaakt. Stilaan kwam het besef dat het mossel-gebeuren niet meer in het nieuwe plaatje paste. De beslissing werd dan ook gemaakt om om te schakelen naar een nieuw soort restaurant.
Na deze omschakeling in 1992 is het snel gegaan met Oud Sluis. De eerste Michelinster werd in 1995 toegekend. In datzelfde jaar werd Oud Sluis aangesloten bij de Alliance Gastronomique Neerlandaise. In 1999 volgde tenslotte de toekenning van een tweede ster door Michelin.
Specialiteiten
De keuken van Oud Sluis kan beschreven worden als de klassieke keuken, in een modern jasje gegoten. Bereidingen van vroeger en nu, gecombineerd tot een geheel. Binnen de menukaart ligt de nadruk op visgerechten en bereidingen met schaal- en schelpdieren.
Geschiedenis
De geschiedenis van restaurant Oud Sluis begint als zijnde een cafebistro. Opa Georges Herrel was chef-kok en tevens kunstenaar. De spreuken die hij op het plafond van de eetzaal schilderde, zijn vandaag de dag nog steeds te zien. Voor verfijnde gerechten hoefde men destijds niet naar Sluis te komen; wel voor voor bijvoorbeeld een omelet of een croque-monsieur.
Zo`n 30 jaar geleden werd het restaurant door schoonzoon Ronnie Herman en dochter Ans overgenomen. Onder hen groeide Oud Sluis uit tot een bekend mosselrestaurant met een grote schare fans.
Sinds 1990 staat ook zoon Sergio in de keuken. Hij heeft sinds die tijd onherroepelijk zijn stempel op de zaak gedrukt. Brood, bonbons, ijs; alles werd sindsdien zelf gemaakt. Stilaan kwam het besef dat het mossel-gebeuren niet meer in het nieuwe plaatje paste. De beslissing werd dan ook gemaakt om om te schakelen naar een nieuw soort restaurant.
Na deze omschakeling in 1992 is het snel gegaan met Oud Sluis. De eerste Michelinster werd in 1995 toegekend. In datzelfde jaar werd Oud Sluis aangesloten bij de Alliance Gastronomique Neerlandaise. In 1999 volgde tenslotte de toekenning van een tweede ster door Michelin.
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | Gesloten |
Woensdag | 12:00 tot 21:00 |
Donderdag | 12:00 tot 21:00 |
Vrijdag | 12:00 tot 21:00 |
Zaterdag | 19:00 tot 21:00 |
Zondag | 12:00 tot 21:00 |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Feeling & Taste
135,00
€
Feeling & Taste Dit menu bestaat uit vier gerechten met seizoensgebonden producten.
Lunch
75,00
€
Lunch Dagelijks wisselend menu bestaande uit drie gerechten.
* Het lunchmenu kunnen wij u aanbieden van woensdag tot en met vrijdag.
Pere Et Fils
175,00
€
Pere Et Fils
Diepzeegarnalen
gelei van dashi, frisse komkommer en bioyoghurt, granité van mikan.
Licht gerookte langoustine
fernandino`s paddenstoelenpluk van de dag en foie gras.
Zeeuwse mosselen
krab, gepekelde en gemarineerde groenten, vlierbloesem en massalavinaigrette.
Gemarineerde lauwwarme zeebaars
hand van buddha, gepocheerde oester, aardappel en algen.
Gelakte anjou duif
en peking ragout van de boutjes, diverse ui-soorten, aardpeerganache en notenstructuren.
Assortiment van onze kazen OF Desserts:
pruimen, koffie, karamel. / bugs bunny. / perzik, verveine, hybiscus en crumble.
270,00
€
Met aangepaste wijnen Voorgerechten
Collectie langoustines zomer `10
min 2 cts.
Collectie ganzelever zomer `10
min 2 cts.
Collectie groenten en kruiden zomer`10
uit onze eigen en dieneke haar tuin. min 2 cts.
Noordzeekrab en kingkrab
kaviaar, frisse komkommer, organic kruiden, bloemen en ijsgekoelde sake.
Quinoa
quinoa, gerookte en gelakte zeeuwse paling, groentensalade en frisse bergamot.
Franse kreeft
salade van jonge spinazie, bleekselderij en groene appel, kiemzaadjes en reblochonmelk.
Ceviche van zeebaars
frisse rauwe gemarineerde groenten, jalapenocreme en kiemzaadjes.
Hoofdgerechten
Zeetong
zeeuwse mosselen, handgepelde garnalen, mosselgroenten en zeegroenten en kruiden.
Griet
krab in de hoofdrol, zacht spek, lente uitjes en mizuna, krabjus en lichte sambal maison.
Zeebaars
licht gerookte kreeft, groentensalade, verveine emulsie, vinaigrette kreeft en garammasala.
Tarbot
groene asperges, langoustines, salade ziltige plantjes, jus algen, geconcentreerde langoustinejus.
Tarbot op de graat
tarbot op de graat gegrild met franse kreeft en béarnaise van kreeft, aardappel soufflé, bouillon van kreeft en citroenmelisse. (min. 2 cts.)
Anjou duif, BBQ
citroen en specerijen, salade van zeekool, aardappel en sjalot, jus met girolles en galangal.
Lozere lamsvlees
met zeekool, jonge raapjes en zachte knoflooksmaken, girolles en boekweit, pittige kruiden. zachte lamscurry met kikkererwten en zomerse groenten.
Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Restaurant Oud Sluis? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Oud Sluis. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Oud Sluis. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.