Restaurant Basiliek,
Harderwijk
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
Wat in het voorjaar van 2006 gebeurde als ambitie, nam een vlucht toen restaurant Basiliek in 2007 een Michelinster kreeg, in 2009 als kurk van een champagnefles gelanceerd werd in de Lekker Top-100 en Rik in datzelfde jaar door GaultMillau werd gelauwerd als Belofte van het jaar. Een belofte die in 2010 werd verzilverd met 16 punten.
De naam Basiliek doet het voormalige Agnietenklooster eer aan, met de oude gewelven, de hoge zwarte staldeuren en Romaanse ramen met modern glas-in-lood. Binnen de ruwe bakstenen muren is het strak maar comfortabel. Buiten biedt het terras zicht op de monumentale Vischmarkt met trapgeveltjes en klinkers.
Lunchen en dineren is een aaneenschakeling van verrassingen in een ontspannen sfeer. De basis is de klassieke Franse keuken met moderne interpretaties en invloeden uit de hele wereld. Onverwachte smaakcombinaties, meerdere bereidingen van ingredient, desserts die uit vier of vijf onderdelen bestaan - dat is Basiliek.
Iedere dag zien we als een nieuwe uitdaging om nog beter te worden en de gastronomische belevenis die Basiliek heet waar te blijven maken. Samen met ons trouwe team proberen we telkens de verwachting van onze gasten te overtreffen.
Met culinaire groet,
Rik Jansma & Andrea van Zoomeren
De naam Basiliek doet het voormalige Agnietenklooster eer aan, met de oude gewelven, de hoge zwarte staldeuren en Romaanse ramen met modern glas-in-lood. Binnen de ruwe bakstenen muren is het strak maar comfortabel. Buiten biedt het terras zicht op de monumentale Vischmarkt met trapgeveltjes en klinkers.
Lunchen en dineren is een aaneenschakeling van verrassingen in een ontspannen sfeer. De basis is de klassieke Franse keuken met moderne interpretaties en invloeden uit de hele wereld. Onverwachte smaakcombinaties, meerdere bereidingen van ingredient, desserts die uit vier of vijf onderdelen bestaan - dat is Basiliek.
Iedere dag zien we als een nieuwe uitdaging om nog beter te worden en de gastronomische belevenis die Basiliek heet waar te blijven maken. Samen met ons trouwe team proberen we telkens de verwachting van onze gasten te overtreffen.
Met culinaire groet,
Rik Jansma & Andrea van Zoomeren
Adresgegevens
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Openingstijden
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | 18:00 tot |
Woensdag | 12:00 tot |
Donderdag | 12:00 tot |
Vrijdag | 12:00 tot |
Zaterdag | 18:00 tot |
Zondag | 18:00 tot |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Restaurant Basiliek? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Basiliek. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Basiliek. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.